Genomförda pilotubildningar

Erfarenheter och utvärderingar efter genomförda pilotutbildnignar



 

Hjärnan är en fantastisk skapelse - och den blir ännu bättre med kunskap och träning. Hjärngympa lönar sig! I våra utbildningar ges kunskap om vad, hur och varför...




Högt betyg för pilotutbildningar

Under första delen av året har vi genomfört tre pilotutbildningar inom neuroledarskap och mental ergonomi: ett frukostseminarium och tre utbildningar


Utvärderingarna har gett följande information:

Betyg: 4,24 av 5 som genomsnittsvärde aveende förhandsinformation, kostnad, lokal, upplägg, innehåll, övningar, utbildarens kunskapsnivå, utbildarens trovärdighet m.m.


Ett axplock ur kommentarerna från seminarium och utbildningar:

Perfekt upplägg, lagom med teori/kunskap, dag 2 blev helt fantastisk. Kanske uppgiften att vara medveten gjorde skillnaden.


Kursledaren är seriös, kompetent och vetenskaplig. Känns tryggt. Och inte för djupdykande i det medicinska. Vill lära ut, dela med mig. Ger bra verktyg.


Kunnig kursledare, engagerad på riktigt, ödmjuk i sin kunskap, märks att Anneli har stor kunskap, ger sig inte ut för att kunna mer än hon kan. Skönt med liten grupp, avslutningen, summeringen att presentera i sin egen värld mycket bra, det gav realitet till kunskapen.


Tydligare med vad uppmärksamhetsträningen kan bidra med praktiskt till dem själva och till medarbetarna. Hur kan jag som ledare träna medarbetarnas uppmärksamhet.


Bra balans mellan teori och övningar. Relevanta övningar. Slutövningen ger egen tid för reflektion och möjlighet att formulera sig.


Lägg mer fokus på resultatet. Konceptet rätt, nytt, intressant, ökar lönsamheten. Fokusera på detta och skapa motivation.


Beskrivning av 2-dagars utbildningen:

Syftet är att deltagarna ska få kunskap om den neurologiska bakgrunden till förhållnings- och reaktionssätt kopplade till prestation, stress, samarbete och förändring och åtgärder som leder till bättre resultat för individ och företag.

Sammanfattning:

Neuroledarskap ger kunskap med relevans för hur människor tänker, känner, utvecklas och presterar. Mental ergonomi är åtgärder i vardagen.

Fokus ligger på fyra viktiga områden där modern hjärnforskning strålar samman med ledarskapsutveckling:

1.      Beslutsfattande och problemlösning

2.      Känslomässig reglering - att behålla lugnet under press

3.      Samarbetsförmåga

4.      Vårt förhållande till förändring

Ur innehållet:

Allmänt om hjärnan

Hjärnan är fantastisk! Men också lite lat och oberäknelig. Det är bra att känna dess möjligheter och brister för att ge den bästa möjliga förutsättningar. Här kommer vi att titta på vad som händer i hjärnan vid förändring, stress och långvarigt energiuttag. Och hur kan vi styrketräna hjärnan - bygga om, träna upp och stärka de neurala nätverken så att vi ökar kapaciteten, minskar stressreaktionerna och bygger upp immunförsvaret.

Beslutsfattande och problemlösning

Allt kreativt tankearbete slukar energi av hjärnan. Vi kommer att prata om arbetsminnet; när och under vilka förutsättningar hjärnan arbetar som bäst och hur vi kan skapa flow lite oftare och koppla bort autopiloten.

Känslomässig reglering

Vi kan inte agera utan känslor. När mycket information skall bearbetas och tiden är knapp blir hjärnan lätt stressad. Hur kan vi behålla lugnet under press – och dra nytta av adrenalinkickarna som pressen ändå ger?

Samarbetsförmåga

Vi påverkar varandra med talet och kroppsspråket men också med känslor, tankar och ansiktsuttryck. Här kommer vi att ta upp hur man kan påverka sin empatiska förmåga och vad det betyder för samarbetet.

Vårt förhållande till förändring

Vi lever i ständig förändring. Hjärnan förändras konstant. För att ta kontrollen över hur hjärnan förändras behövs kunskap. Vi kommer också att prata om hur vi kan inspirera och motivera andra till förändring och ge utrymme för insikter.

Dag ett är mestadels faktainriktad och dag två en uppföljning för implementering i vardagen.



För information och frågor, mejla anneli[AT]agodman.se
eller ring 070-206 14 58












 • Anneli Ekström Godman • Rindö Re AB © 2011 • mejl anneli[AT]agodman.se • 070-206 14 58 •